nedelja, 5. julij 2009

7. Rally Maribor 2009

Pred več tisoč gledalci se je na Koroškem mostu začel letošnji rally Maribor. Potem ko je popoldan servisno cono osvežila ploha, so bili pogoji na prvi hitrostni preizkušnji idealni. Tako za gledalce kot dirkače. Raimund Baumschlager (škoda fabia S2000) in Hermann Gassner jr. (mitsubishi lancer EVO9) sta na dobre štiri kilometra dolgi progi postavila do desetinke sekunde enak čas. Kot najhitrejši Slovenec je bil na četrtem mestu uvrščen Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO9)


Med Slovenci je odstopil Rok Turk, vodilni v diviziji III, ki se je v Mariboru predstavil z novim Peugeotom 207 R3T.



Raimund Baumschlager in njegov sovoznik Thomas Zeltner (škoda fabia S2000) sta zmagovalca letošnjega rallyja v Mariboru. Avstrijska državna prvaka sta v drugem delu rallyja prevzela vodstvo in se nato oddaljila od Hermanna Gassnerja mlajšega. Ta je na zadnjih dveh hitrostnih preizkušnjah zdrsnil še za Andreasa Waldherrja (VW polo S2000) in osvojil tretje mesto.





Najhitrejši Slovenec je bil na šestem mestu Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO9), ki je za seboj zadržal Saša Horvata v enakem dirkalniku in Uroša Petriča (subaru impreza N11). V diviziji II je zmaga pripadla Tadeju Miklavčiču, v diviziji III Slavku Komelu, ki je edini prispel do cilja, v diviziji I pa Matej Oblak (VW Polo).