sreda, 10. junij 2009

Red Bull X-Fighters - Maribor

Najbolj cenjena turneja freestyle motokros tekmovanj na svetu Red Bull X-Fighters se je končno ustavila tudi v Sloveniji.




Ne sicer s svojim glavnim tokom, a že ekshibicijska predstava s ciljem popularizacije te nevarne športne discipline je spravila Maribor na noge in marsikoga verjetno tudi ob glas.










Fantje, vključno z gostujočim novopečenim slovenskim FMX asom Primožem Pavšičem, so rabili le nekaj trening skokov in že smo videli tudi bolj drzne akcije ob skokih dolgih in visokih več kot 20 metrov.















Tako bučnega navijanja menda gostujoči motoristi nikjer na svoji turneji do sedaj še niso bili deležni. “To je naš najboljši nastop do sedaj, pa ne zaradi našega performansa, pač pa zaradi publike. Enkratno je bilo nastopiti pred ljudmi, ki so nam z dvignjenimi rokami, tudi z okoliških oken in streh, vpili, da hočejo še. To te nabije z dodatno energijo in pokažeš res vse, kar znaš,” je na koncu povedal Novozelandčan Nick Franklin, ki je nanizal kar lepo število salt, po koncu nastopa pa še eno uro delil avtograme in intervjuje.